Er partner när det gäller svetsning av högteknologiska material.

Med ett stort lager av både färdigprodukter samt råmaterial så kan vi leverera förstklassig service till våra kunder. Korta ledtider och egen fabrik med korta iomställningstider gör att vi kan spola och klippa material snabbt och med hög kvalitet.

Historia

Företaget grundades 1983 av Friedrich Pott. Under åren har DRATEC kommit att bli en av de mest respekterade och välkända tillverkarna av svetstråd i Tyskland.

1994 började sonen Olaf Pott i bolaget och tog över som VD efter ett antal år.

I början av 1995 började uppbyggnaden av division syd. Denna avdelning har kommit att bli en av grundpelarna i Dratec och är navet för våra kunder inom tyska bilindustrin och i Sydeuropa.

2003 gick Olaf Potts bror Thomas Pott in i företagsledningen och är nu ansvarig för den teknologiska utvecklingen i vår produktion.

Som ett resultat av att vi har egen produktion kan vi tillgodose i princip alla kundönskemål gällande vikt, märkning, tryck o.s.v.

En del av vår verksamhet är att tillverka till andra svetstillverkare. Vi tillverkar tråd till nästintill alla stora tillverkare i Europa. Vi klipper, stämplar och kan spola material på alla spoltyper som finns tillgängliga på marknaden. Om nödvändigt kan vi även döpa om materialet efter era behov.

Vårt huvudmål är att möta kunders krav på kvalitet och pris. Som ett resultat av vår rigida kvalitetskontroll är vi godkända av TÜV 1153 i enlighet med EN 12074 och certifierade enligt ISO 9001:2008.

Utöver kvalitetsaspekten sätter vi alltid kundens krav på service i centrum. För oss är det lika viktigt att kunden får rätt service som att svetstråden håller rätt kvalitet.

Vi lagerhåller 500 ton av svetstråd, vilket gör att vi kan skicka praktiskt taget alla kvaliteter och dimensioner omedelbart.

Tid är pengar och vi vill spara på dina pengar.

Vi ser fram emot er förfrågan – prova oss.