Italiensk hantverksskicklighet när den är som bäst. Selco tillverkar svetsmaskiner med samma precision och stolthet som man gör en tiramisu, pannacotta eller amarone.

Med 40 års erfarenhet av att tillverka svetsmaskiner åt såväl andra som till sitt eget varumärke är det få fabriker som är jämförbara. Familjeföretaget, nu i tredje generation, har sedan lanseringen av sin nya serie med inverters (Genesis) satsat mer på sitt eget varumärke än på legotillverkning.

Svenska Elektrod AB är generalagent för Selco SpA i Sverige och representerar dem med såväl lager, som marknadsföring och kompetens i Sverige.

Små pinnsvetsar

Ska du ut på jobb i fält? Upp på en stege och svetsa? Det finns ingen svets som är så behändig som Genesis 1500. 150 A MMA-maskin där hela maskinen och tillbehör får plats i en smidig väska. Finns att köpa med fjärr (RC) och den går till och med att få med en HF-modul (TLH). Behöver du en större maskin? Ta då en Genesis 1800 RC eller Genesis 2200 RC. Alla Selcos svetsmaskiner har aktiv PFC (Power Factor Correction) vilket gör att de fungerar även på riktigt svajiga elverk med långa kablar.

Små MIG/MAG-maskiner

Ska man ha en enda svetsmaskin, då är det Genesis 2000 SMC som gäller. En riktigt lätt (12,8 kg) 200 A maskin med synergi, MMA, MIG/MAG och TIG. Vill man kunna köra lite grövre gods och kanske även ha en vattenkyld maskin, då kliver man upp på en Genesis 2700 SMC.

Mer avancerade maskiner

AC/DC-tig, Puls, Rapid-Deep 2.0, ja listan kan göras lång över maskiner och möjligheter i Selcos sortiment. Kika igenom denna översiktsbroschyr eller gå in på Selcos hemsida för att se mer.