Igår fick vi ett samtal från vår kund Nordkote i Gällivare, som efter inrådan från vår Lennart Eriksson bytt ut en process i sin verksamhet och på så sätt utökat livslängden på en påkänd axel från 4 veckor till mer än 2 månader, ja det syns inget slitage än…

Termisk sprutning hos AB Nordkote

Nordkote termisk sprutning av spännrulleNordkote har haft ett löpande underhållsarbete hos kund där man lagt på 30 mm gummi på en spännrulle för ett drivband som fraktar malm. Den utsätts för både höga laster och abrasivt slitage. Arbetet var tvunget att genomföras var 4:e vecka då gummit helt slitits ut. När vår Lennart Eriksson fick höra om detta, rekommenderade han istället ett Ni/Cr-legerat pulver för termisk sprutning och instruerade över telefon hur arbetet skulle utföras.

Nu, två månader efter första testet med pulvret, syns inget slitage. Vi vet inte hur länge det kommer att hålla och det är sådant som vi aldrig kan garantera en kund. Det enda vi kan säga är att det kommer att hålla betydligt bättre än den ursprungliga applikationen, vilket kommer att göra slutapplikationen mer driftsäker, samt minska driftsstopp p.g.a. undehållsarbeten. Hur vet vi detta? Jo för att vi kan svets och vi undervisar svensk industri.

Svenska Elektrod startade med grunden i att lära svensk industri att reparera och underhålla istället för att köpa nytt. Idag 37 år senare ser vi fortfarande lysande exempel på detta i svensk industri. AB Nordkote är ett företag grundat 1985 och är lokaliserat i Gällivare. De utför tillverkning, reparations-och servicearbeten, samt tar fram problemlösningar från behov till färdig produkt, alltid i ett nära samarbete med kunden. Svetsansvarig Magnus Arvola har i många år haft ett nära samarbete med vår Lennart Eriksson och säger bl.a.

Vi är ett företag som ofta blir tillfrågade om att göra specialuppdrag eller svetsa svåra grejer, och jag har alltid fått 110% uppbackning av Lennart och Svenska Elektrod. Jag får hjälp eller tillsatser skickat till mig med blixtens hastighet och det resulterar i att vi har väldigt nöjda kunder, många av jobben hade vi inte kunnat utföra i tid utan er, det sitter liksom aldrig fast hos er!

Läser du detta och vill ha konsultation eller rekommendation gällande en applikation med termisk sprutning? Ring eller maila oss 08-734 00 75, info@svenskaelektrod.se