Vi kan svets, oförstörande provning och värmeskydd!

Vi undervisar industrin

SvetsOFPVärmeskydd

Tillsatsmaterial, svetsmaskiner och kap-/slipmaterial

Vi kan svets

Våra varumärkenRing oss

Komplett sortiment för NDT/OFP

Vi kan oförstörande provning

Våra varumärkenRing oss

Skyddskläder, maskin- och allmänskydd

Vi kan värmeskydd

Våra varumärkenRing oss

1 3
1 3
Vi kan svets, oförstörande provning och värmeskydd

Svenska Elektrod

Vi är den leverantören som du kan diskutera din produkt med. Vi levererar inte bara en produkt, utan vi tillhandahåller även kunskapen om produkten. När det kommer till svetsning, oförstörande provning och industriellt värmeskydd så kan vi hjälpa er som kund med allt relaterat. Frågeställningar som vilka tillsatsmaterial ni ska använda, vilken svetsmetod som är lämpligast, vilken provningsmetod eller vilken typ av värmeskydd ni behöver är frågor som vi arbetar med dagligen hos våra kunder.

Svenska Elektrod AB bildades 1981 med syftet att lära svensk industri reparera och underhålla istället för att köpa nytt. Kunskapen finns kvar och har intensifierats under åren, medan företaget har utvecklats till en distributör med ett komplett sortiment för svets, oförstörande provning och värmeskydd. 2015 godkändes företaget som utbildare inom IWS (International Welding Specialists) av svetskommissionen.

Svets

Vi representerar en mängd tillverkare av tillsatsmaterial för svetsning med belagda elektroder, solidtråd MIG/MAG/TIG och rörtråd. Vi representerar även tillverkare av svetsmaskiner, skyddsutrustning och har en egen servicebuss som servar, reparerar och validerar svetsmaskiner. Här kan ni se våra agenturer för svets.

Oförstörande provning

Vi har genom våra agenturer ett komplett sortiment inom alla metoder för oförstörande provning. Här kan ni se våra agenturer för oförstörande provning.

Industriellt värmeskydd

Vi representerar Jutec GmbH som är tillverkare av aluminiserat värmeskydd som används inom gjutande industri, stålverksindustrin och andra industrier där det råder höga temperaturer. Här kan ni se våra agenturer för värmeskydd.

Utbildning

Utöver den IWS-kurs som företaget bedriver 2 gånger per år representerar vi även Soldamatic som har ett komplett system för virtuell svetsning. Här kan ni läsa mer om hur vi arbetar med utbildning.

Vi är tillverkarens förlängda arm

Varumärken

Vi är generalagenter och auktoriserade återförsäljare för en mängd tillverkare och varumärken. Noga utvalda för att komplettera varandra och för kunden utgöra ett komplett sortiment relaterat till svetsning.

Vi undervisar industrin

Särskilt lyckade applikationer

Kundprojekt

Inspektion i kraftvärmepanna utan att gå in

100 000 exponeringar från film till CR på 1,5 år

Från 4 veckors hållbarhet till mer än 2 månader

Röster från kund

Nöjdhet

Magnus Arvola
Svetsansvarig, AB Nordkote
Service i världsklass

Vi är ett företag som ofta blir tillfrågade om att göra specialuppdrag eller svetsa svåra grejer, och jag har alltid fått 110% uppbackning av Lennart och Svenska Elektrod. Jag får hjälp eller tillsatser skickat till mig med blixtens hastighet och det resulterar i att vi har väldigt nöjda kunder, många av jobben hade vi inte kunnat utföra i tid utan er, det sitter liksom aldrig fast hos er!

Få den senaste informationen

Senaste artiklarna på hemsidan

Nyheter

Företagsnyheter
EUC Nordvest investerar för framtidens svetsutbildning

Den 22 oktober 2020 ingick EUC Nordvest och Svenska Elektrod AB ett avtal om leverans och installation av Danmarks första Augmented Reality Welding Lab i Thisted. Avtalet innebär att EUC Nordvest kommer att som första skola i Danmark kunna utbilda sina svetsande elever med hjälp av svetssimulering i augmented reality och på så sätt få högre kvalitet i utbildningen, samtidigt som miljöpåverkan sänks och säkerheten stärks

Läs vidare